Företagsuppbyggnad

Funderar du på att starta eget? Behöver du hjälp med uppstarten? Se till att ta del av alla resurser som finns att tillgå när du tar steget ut i näringslivet på allvar.

Idag finns det en uppsjö av resurser att tillgå såsom mentorer och coacher, information och gratiskurser på internet när du behöver hjälp med att starta upp ditt företag. Självklart kan man även anlita mer riktade experter som hjälper dig med mer specifika lösningar. Oavsett var du befinner dig som nyföretagare och entreprenör så kan du räkna med att det finns en mängd resurser att tillgå.

Webb och synlighet

Det är viktigt att komma ut och synas på marknaden för att man skall kunna locka till sig de kunder man behöver för att snabbt komma igång. Det finns också ett stort behov av hjälp för konferensanläggningar och andra aktörer på marknaden. Här kan man försöka utgå ifrån dagssituationen och hitta möjliga områden som kan förbättras. Även om mycket ser bra ut, finns det i allmänhet områden som behöver ytterligare energi för att nå dit som tänkt.

Börja varsamt?

Hur funderar ni kring uppstarten? Hur kommer man igång? Vad har ni för ekonomiska medel? Hur lockar man till sig klienter och får dem att bli intresserade av just det ni har att erbjuda? Har ni ett bra kontaktnät och vet ni hur ni enkelt kan utvidga ert kontaktnät?

Detta är viktiga frågor att ställa sig i ett tidigt stadium. Se till att ha en klar uppfattning om de ekonomiska förutsättningarna och en hållbar affärsplan. Det spelar ingen roll hur bra din idé än må vara om du egentligen inte har råd att starta upp. Bli inte avskräckt av detta – men våga se med klara ögon vad du behöver för att kunna förverkliga din företagsidé. Kanske finns det finansiärer som är villiga att gå in och stötta ditt projekt?

ALMI är också en resurs som i vissa fall kan hjälpa till med både rådgivning och finansiering. Var inte heller rädd att rådfråga bekanta som besitter rätt erfarenhet, de flesta delar gärna med sig av sina erfarenheter och du kan få många goda och värdefulla råd. Det är inte fult att fråga!

Kom ihåg att efterfrågan är viktig och ta reda på så mycket som möjligt om just er nisch och om den verkar kunna fylla en roll på marknaden. Se också till att bygga ett starkt varumärke kring er produkt eller tjänst. På detta sätt behåller du din ensamrätt och håller konkurrenterna borta.