PPM-frågan

Att jobba och spara pengar är en gammal tradition som alltid är aktuell. När det blir tid att sluta jobba är dock inkomsterna klart begränsade om man inte tänkt i förväg. Advisor PPM och andra företag inom pensionsfonder, ger bra avkastning vilket allt fler begripit. Det finns i dagsläget åtskilligt att göra för att förbättra sin pension och att hantera PPM noggrant är en av de bästa sätten för effekt.

Var det bättre förr

Ett vanligt tankesätt som fortfarande predominerar bland vissa kulturer idag är att det är barnens ansvar att ta hand om sjuka eller åldrande föräldrar. Man skaffade därför flera barn i hopp om att bli väl omhändertagen när krafterna började sina. Men barnen flyttade hemifrån, bildade familjer och skaffade egna barn – och de äldre blev i bästa fall en ekonomisk börda. När barnen inte kunde ta hand om dem, fick föräldrarna skaffa underhåll i utbyte mot egendom eller genom avtal med kloster, kyrkor eller stiftelser. De som inte hade råd att betala för sig fick vända sig till fattigstugan och leva på allmosor.

Dagens möjligheter

Idag planerar vi för ålderdomen genom att pensionsspara – att varje månad lägga undan lite av lönen för framtida behov. Du som verkligen vill vara bekymmersfri när håret börja gråna kan även få dessa sparade pengar att växa, genom att låta en fondförvaltare som till exempel Advisor ta hand om ditt PPM-konto. När du fått koll på ditt sparande, kanske du även vill planera vilka aktiviteter du vill fylla din tid med när du inte längre behöver arbeta, en lyx som de äldre förr i tiden inte ens kunde drömma om. Visa din uppskattning för de möjligheter som ligger framför dig genom att ta vara på tiden – börja pensionsspara idag, och förvalta pengarna på rätt sätt. Din framtid ligger i dina egna händer!

Fakta om PPM

När det gäller att välja fonder till sin premiepension finns det en hel del att gå igenom. Om man inte vill sätta sig in i frågan kan man dock anlita någon som hanterar detta. Advisor PPM är ett av många företag som godkänts för att jobba med pensionsekonomi. För ytterligare läsning om företaget är denna sida bra. Om Advisor PPM.