3 sätt att byta skärmen på din iPhone

En spricka i mobilskärmen kan ställa till problem rent praktiskt och en överdrivit repig skärm kan vara jobbig att kolla på. Förr eller senare behöver dom flesta byta ut skärmen på sin käraste ägodel – mobiltelefonen. För detta finns flera olika sätt att gå tillväga. Här kan du läsa om tre olika alternativ för att byta skärm på din iPhone.

 

Snabbt och lätt i butik

Många teknikaffärer men även kiosker och andra småbutiker erbjuder skärmbyte på mobiltelefoner på plats. Oftast är det bara att komma in och be om hjälp, man behöver alltså inte höra av sig eller boka in något i förväg.

 

Beroende på hur mycket dom har att göra för stunden kan tidsåtgången såklart variera men vanligtvis kan skärmen vara bytt och klar inom någon timme. Detta är utan tvekan det snabbaste och enklaste alternativet – så finns en sådan butik där du bor är det kanske det bästa valet.

 

Skicka in den

Det finns idag massor med företag på nätet som erbjuder skrämbyte på bland annat iPhone. Sök bara efter just det, ”skärmbyte iPhone”, i någon sökmotor så kommer du ha massor av aktörer att välja bland.

 

Här kan det vara värt att kolla upp hur mycket det kostar hos några olika för att bilda sig en uppfattning om var normalpriset ligger. Utöver detta kan man kolla vilken typ av transport som används och vad som gäller kring den, innan man skickar iväg sin iPhone.

 

Gör det själv

Att genomföra ett skärmbyte på en mobiltelefon på egen hand är inte omöjligt men däremot är det otroligt pillrigt. Skruvarna är otroligt små och dessutom behöver man ta hänsyn till kablar och andra viktiga saker.

 

Det finns dock många bra och hjälpsamma videos att hitta på nätet där man enkelt kan följa med i sin egen takt för att lyckas med skärmbytet. Det är viktigt att man följer varje steg och inte hittar på egna lösningar – speciellt inte om det är första gången man ger sig på att byta skärm på egen hand.

 

Vilket av dom tre ovanstående alternativen som passar dig bäst vet såklart bara du men tänk på att det kan vara värt att betala en slant för att få hjälp. Det är inte speciellt dyrt att lämna in telefonen för att få skärmen bytt och med tanke på hur snabbt det går kan det vara klokt för den ovane.