Arbetsterapeut? Så hittar du ett jobb som passar dig

Är du utbildad till arbetsterapeut och sugen på ett nytt jobb? Eller är du kanske helt nyutexaminerad och letar efter ditt allra första jobb inom yrket? Oavsett finns ett enkelt sätt att hitta ett – och det är genom att ansöka om att bli konsult hos ett bemanningsföretag inom vård- och omsorgssektorn.

Få jobb som arbetsterapeut / konsult hos bemanningsföretag

För den som letar sitt första eller ett nytt jobb som arbetsterapeut kan ett alternativ vara att vända sig till ett bemanningsföretag, i stället för att hålla utkik efter och söka lediga tjänster på annat håll.

Den som arbetar som arbetsterapeut hos ett bemanningsföretag kommer att fungera som en slags konsult. Bemanningsföretag har vanligen uppdragsgivare runt om i hela landet och en del även i Norge, till exempel i form av sjukhus eller andra typer av vårdinrättningar.

Att arbeta som konsult innebär jobb i form av uppdrag. Dessa kan vara väldigt varierande vad gäller både längd, omfattning och arbetsuppgifter – vilket är perfekt för den som gillar variation. För att hitta passande uppdrag får konsulten tillgång till en databas där alla lediga projekt är tillgängliga.

Stora valmöjligheter

Som arbetsterapeut hos ett bemanningsföretag kommer många stora valmöjligheter. Det går i princip att skräddarsy sin arbetssituation och samtliga följande delar går att påverka:

  • Omfattning – Välj själv omfattning – heltid, deltid eller kanske bara enstaka pass.
  • Arbetstider – Konsulter ges även möjlighet att välja uppdrag utifrån arbetstider. För en del är dagtid det enda alternativet medan andra uppskattar variationen i att jobba till exempel kvällar.
  • Platser / orter – Sist men inte minst går det även att välja uppdrag utifrån placering. Vissa föredrar att bara ta på sig uppdrag nära hemmet medan andra inte har något emot att resa runt för att arbeta. För den som väljer det sistnämnda brukar det gå att få hjälp med att lösa boendesituationen från bemanningsföretaget.

Det som kan vara bra att tänka på är att det kan vara lite svårare att hitta lämpliga uppdrag för den arbetsterapeut som är ”kräsen”. Den som till exempel bara kan tänka sig att arbeta dagtid på en specifik ort kanske inte får lika mycket att välja på som den som är öppen för både skiftande arbetstider och att arbeta på olika platser.