Hitta marknadens bästa mobilabonnemang

Marknaden för mobilabonnemang är större än någonsin och det poppar upp nya operatörer titt som tätt. Konkurrens och många valmöjligheter har förvisso många fördelar men det gör också att valet blir svårare. I stället för att bara välja första bästa är det ofta värt att göra några jämförelser – för att öka chansen att hitta marknaders bästa mobilabonnemang.

Välj abonnemang utifrån behov

Dom operatörer som erbjuder fria samtal, fria sms, obegränsad surf och så vidare menar att dom erbjuder marknadens bästa mobilabonnemang. Och visst kan det vara bra med mycket av allt – men bara om det finns ett behov. Används inte mobilen till annat än att ringa med ibland, finns knappast ett behov av ett maxat abonnemang med högt pris. Används telefonen däremot flitigt till mycket kan det se annorlunda ut.

En början för att hitta marknadens bästa mobilabonnemang, för en själv, är alltså att kartlägga mobilanvändningen och det egna behovet för vad som kan tänkas behövas.

Hitta marknaders bästa mobilabonnemang på nätet

Vet man behovet är det enklare att hitta ett abonnemang som passar för det men för att hitta det absolut bästa är det värt att göra några jämförelser. För det finns flera jämförelsesidor på nätet att använda sig av, där olika abonnemang och dess egenskaper finns listade.

Information som brukar finnas är bland annat:

  • Surfmängd
  • Pris
  • Bindningstid
  • Annat som ingår, till exempel fria samtal och / eller sms

Idag ingår fria samtal och sms i nästan alla abonnemang men det som däremot skiljer sig mest är surfmängd och pris. Det finns abonnemang som är snarlika men som ändå skiljer sig en del i pris – och varför betala för ett dyrt abonnemang om det finns billigare?

Glöm inte täckningen

Viktigt att tänka på är dock att olika operatörer kan ha olika täckning runt om i landet. Det gäller alltså att hitta marknadens bästa mobilabonnemang för den aktuella platsen och för att göra det finns så kallade täckningskartor på operatörernas hemsidor.

Den som bor mitt inne i en storstad är sällan begränsad av detta men det är särskilt viktigt för den som bot på landsbygden. Att välja ett abonnemang som operatören marknadsför som ”Sveriges bästa mobilabonnemang” eller liknande blir pengar i sjön om det ändå inte finns någon täckning, eller om den är svag.