Populära aktiviteter att göra utomhus

De allra flesta är överens om att det är nyttigt att komma ut i naturen och röra på sig. För de flesta handlar det inte om att träna hårt och förbränna kalorier – en promenad ut i skogen för att ägna sig åt till exempel fågelskådning kan vara nog så givande. Här följer ett par populära aktiviteter att göra om man behöver inspiration.

Fågelskådning

Att ägna sig åt fågelskådning är ett lugnt och säkert sätt att njuta av naturen på. Det finns ungefär 10 000 fågelarter i världen – antalet människor som skådat över 7000 av dessa kan nästan räknas på fingrarna.

Skidåkning

Alpin skidåkning, den form av skidåkning som kanske är populärast idag, tog sin början som en klubbsport i Australien 1861. Idag sker den största delen av utförsåkningen vid skidanläggningar där man med hjälp av olika typer av liftar tas upp till toppen.

Snowboard-åkning

Att åka snowboard är något man började göra i USA på 1960-talet – 1998 fanns sporten med i OS för första gången. Snowboardåkning anses vara en av de extrema sporterna, något som mängder statistik också vittnar om. Det sägs att man som snowboardåkare löper dubbelt så stor risk att skadas under åkning än skidåkare.

Snorkla

Kanske inte det roligaste att göra i Sverige – men för dem som är på semester, eller kanske bor utomlands, kan snorkling vara en riktigt rolig aktivitet att ägna sig åt. Till skillnad från klassisk dykning krävs varken licens eller avancerad utrustning.

Segla

Att segla är kanske en av de mer romantiska friluftsaktiviteterna. Perfekt för de som bor nära en skärgård eller annat vatten. I skärgården kan man dessutom stanna vid flera av de många öarna som finns. Nackdelen med den här aktiviteten är att det kan bli ganska dyrt att köpa (eller hyra) en segelbåt.

Bevara minnen

Att hålla på med aktiviteter utomhus är alltid spännande och roligt, numera är det även populärt att spela in och dela med sig av sina upplevelser på t.ex. Youtube. En actionkamera är en relativt billig investering och tål väldigt många olika aktiviteter och placeras kreativt, det finns även bra tillbehör som gör att man kan använda den i vatten.